Complex project kanaal Bossuit-Kortrijk

2012 - 2020 als medewerker van Leiedal
2020 - heden met Studio Uad
renders Ruben D'Haene Leiedal

Om de Schelde met de Leie te verbinden voor professionele scheepsvaart moet het bestaande kanaal in Kortrijk worden aangepast. Hiervoor startte de Vlaamse Overheid de procedure 'complex project' op. In dit proces maakt Studio Uad de brug tussen het infrastructuurproject van de Vlaamse overheid en de lokale context in Kortrijk, Harlebeke en Kuurne. Door ontwerpend onderzoek wordt de lokale impact van het project zichtbaar gemaakt en onderzocht naar zijn ruimtelijke potenties. Deze onderzoeken dienen vervolgens als basis voor de lokale besluitvorming in het proces. 
Zo werd in het verleden onderzocht of de bedding van het oude kanaal kan worden omgezet in een 'ecologische machine' die alle regenwater van de verharding in de omgeving capteert en via een waterpark, de green-blue mile, het water vertraagt naar de Leie afvoert.

20171206-D-KOR158-Kanaal en omgeving, Ka